Welcome to Auni Ruhana's blog. You have steeped onto my territory. Follow me maybe?| Dashboard | +Follow
Little Mouse
Ollaaa!



Hello,you've stepped onto my blog ! Want to know more about me? Click about.
*saya kiri sekali*
I miss arwah abah and all Semekadians :c




Fell free to navigate this

Story About Links

Little bunny paws

No Harsh words allowed here.
Guna URL yang betul sahaja.
Click 'Hantar' sekali sahaja.





Let's mention
Big Claps
Template By MiaDamia
Inspiration By Lettha
Image By Me :)
Finally...
Monday, 8 October 2012 | 22:52 | 0 Love





Assalamualaikum xoxo
Hey, what's up? Miss me ea? Lulz okay since dh lama tak berblogging, teringin nk berblogging blik. Hmm ni pon inspirasi dr satu blog ni. Blog yg auni baca tu tertarik untuk auni mula berblogging blik. Thnks yeah ^.^v

Actually, boring gila sempena cuti PMR ni. Yeah, gila boring --' So pagi ni auni nk update psl... Hm wait cinta tu berhak dimiliki sesiapa sahaja ryte? Tak slh kan kita nk bercinta berlandaskan jalan yg btul? Auni dh jumpa le one tu and auni harap dia akan jaga auni sebaiknya. First of all, cerita dia bermula dari sini. Auni kenal dia dr kwn auni. Dia org ada ikatan. Hah sepupu yg amat sweet k. Hah serious sweet. Tapi kwn auni tak suka panggil dia org ni SWEET. Ea, do I care? Haha continue.. Yeah, dia crush auni. Mestilah org yg kita minat dikenali sbg crush kan?

So, ada satu hari ni. Time tu auni pergi rumah terbuka Farah. Hah time raya lh. Auni raya sakan k. n.n
After pergi open house Farah tu, kwn-II yg lain ajak pergi Tutti Frutti. Hm jalan kaki weyh pergi sana. Penat k penat dgn pkai bju kurung lg. Tapi terpaksa pergi sebab takkan auni nk duduk rumah Farah tu lame-II. Eden malu lh xD Dalam perjalanan pergi tu, Rumaisha dia asyik lyn fon je. Ntah sape tah dia text. Then bru auni tahu dia text dgn Rashidah Anis. Kwn auni yg bersepupu dgn si dia tu. Rashidah bagi Rumaisha text dgn si dia. Al maklum waktu tu dia org kt kampung. Gila tak jealous? Phone auni dh lh roak time tu. Text punya text, si Rumaisha tu 'kirim salam sayang dkt dia' Apak ah gila jealous and me just kirim salam je. Bnyk kot dia org text yg auni ni.. Tengok jelah. Sadlife auni sadlife T.T

Then dh nk blik. So auni tak dapat dh tengok ape yg dia org text. Last dpt tngk pon time dlm perjalan nk hntr Rumaisha kt rumah dia. Susahkan org kena hantar dia balik rumah. Pftttt -_____- Haha nasib baik ibu baik nk hantar kalau tak. 'Weyh aku tinggal je kau kat situ. Selamat menikmati tutti frutti while text dia tu :p'
Haha lulz tak lh. Memain je, auni tak sekejam tu ea. Smpai rumah auni cepat-II ambil phone ibu and text Rumaisha. See this :)


Me: Rumaisha.. Nk no Rashidah weyh. Please weyh.
Rumaisha: Kau nk buat ape? Hah nk text dia? Aku tk nk bg.
Me: Weyh.. mana ade. Ade hal lh. Aku nk no Rashidah weyh.
Rumaisha. Kau ckp dulu nk buat apa? Tidak aku tak bg.
Me: Bg jelah. Smpai hati kau en. Aku dh hntr kau smpai rumah *mood mrajuk*
Rumaisha: Ish, nnti lh aku bg.


Okay, dia menipu. Tak bagi-II pun akhirnya!! Jahat gila. Menci dia >< Time tu nak maki je dia rasa tapi sabar je. Malam tu, ada nombor yg tak dikenali call no ibu Auni. Ibu angakat and ibu cakap. 'Auni kawan tu'
Dah lh, time tu bru bgun tidu. Shh tertidur maghrib lh. Haisyott --' Haha angkat gn tak bermayanya, jwb jelah kan. Tetiba 'Auni, awk nak text dgn *insert name* tak?' Dlm hati hanya Allah yg thu rasa dia. Cehhh :3
Auni jwb 'Hah? boleh kea?' Rashidah jwb. 'Boleh. Awk nak tak?' Me dah 'Hmm okay je'. Actually nak sangat. Dah tu jealous tngk Rumaisha text dgn dia. Yeah, auni cepat jealous. Dah diam!


A few minutes later, phone vibrat. Phone ibu lh --' Auni check and yeah dia text. Mood dari mengantuk trus mata terbuka luas. Haha okay ni memang gebang pun xD Kita org text biasa-II je. Yelah tu baru dalam detik nak mengenali hati budi masing-II. Haha :) Tapi lama lh kita org text till kredit ibu dh nk hbis. Bhaha :b Dun wrry, ibu tak marah pun ok. Sayang ibu :*

Mulai hari tu, kita org dh slalu text. Tapi tak slalu sngt. Ea? Forget it. Lama-II auni dh ter terjatuh hati dkt dia. Mak aii malu lh *tutup muka* Tak tahu kenapa auni suka dia. Dia baik + caring + auni suka cara dia layan perempuan. Susah nk cr laki mcm dia sekarang ni. Lelaki skrng gurl pon dia nk maki k. Dan akhirnya..
Okay auni sayang dia. Auni janji auni akan jaga dia baik-II. Auni takkan menduakan dia. Awak.. baca ni. Lol, Shuhhh.. jgn cerita kat org ouh. Haha k.

Sampai kt sini jelah, tah ade yg dh tertidur ke ntah. Srry mana thu sngt nk buat post-II awesome ni. So bye guys. Ada masa auni post lagi. Jaga diri and Assalamualaikum xx

p/s:Awak, saya rindu awakk :(


Terima kasih kerana sudi baca :) Singgah lagi ye.


| Newer Post